Article

Find, Search, Reprint, Submit Articles For Free

s-bath


Ανοξείδωτοι νεροχύτες κουζίνας - Καθαρισμός

Πόσες φορές δεν έχουμε προβληματιστεί σχετικά με τον καθαρισμό του νεροχύτη στην κουζίνα μας? Να χρησιμοποιήσουμε το τάδε καθαριστικό, να χρησιμοποιήσουμε σφουγγαράκι, οινόπνευμα, σαπούνι για τα πιάτα κτλ? Και μ' εκείνη τη χλωρίνη τι γίνεται τελικά?

Όλα ξεκινάνε από τον τύπο & το είδος του νεροχύτη. Ανάλογα με τον τύπο του φινιρίσματος, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε και διαφορετικους τρόπους καθαρισμού.

 Ας ξεκινήσουμε από τα "εργαλεία" καθαρισμού. Γενικά, τα πανιά & τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, δεν γδέρνουν τον ανοξείδωτο νεροχύτη. Έαν η επιφάνεια του νεροχύτη είναι σαγρέ, ίσως χρειαστείτε λίγο διαφορετικό σφουγγαράκι με όχι τόσο άγρια επιφανεία, για να μπορεί να καθαριστεί ο νεροχύτης με λίγο περισσότερη ευκολία.

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Καλό είναι να τρίβουμε το νεροχύτη με βάση την φορά των "νερών" που κάνει στο εσωτερικό του, για να μειώσουμε τις πιθανότητες να αλλοιωθεί μακροπρόθεσμα το αρχικό φινίρισμα.

 TIP: Κάντε μια δοκιμή τριψίματος/καθαριστικού σε ένα μη εμφανές σημείο του νεροχύτη!

 Ο πιο εύκολος & γρήγορος καθαρισμός είναι η συχνή καθαριοτότητα του νεροχύτη με σαπούνι & νερό, ώστε να απομακρύνονται η βρωμιές. Ασφαλώς, μπορεί να κάνουν την δουλειά μας πιο γρήγορη, αλλά τα σφουγγαράκια με σκληρή (άγρια) επιφάνεια τραυματίζουν μακροπρόθεσμα το ανοξείδωτο. Οποιοδήποτε καθαριστικό χρησιμοποιήσουμε στον νεροχύτη κουζίνας θα πρέπει να το ξεπλύνουμε αμέσως μετά τον καθαρισμό. Το σκουπίσμα με ένα πάνι στο τέλος του καθαρισμού, θα κάνει το νεροχύτη μας να αστράφτει σας καινούργιος.

 Τι να αποφεύγουμε στους Ανοξείδωτοι Νεροχύτες Κουζίνας:

 Λευκαντικό με χλώριο: Εάν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους καθαριστικό, αραιώστε το με νερό & ξεπλύνετε καλά

Κιτρικό οξύ, υδροχλωρικό οξύ, απορρυπαντικά λεύκανσης, χλωριούχο νάτριο (αλάτι), μαγιονέζα, γυαλιστικό ασημικών, καθαριστικά χλωρίνης, θείο & θεεικό, πρέπει να αποφεύγονται εάν θέλουμε ο νεροχύτης μας να αντέξει στην πάροδο του χρόνου.

Λειαντικές σκόνες με πολλές υποσχέσεις (!), σφουγγάρακια συρμάτινα, μυτερά ή αιχμηρά εργαλεία κοπής ή κουζινικά σκεύη, μπορεί να προκαλέσουν άμεση ζημιά το νεροχύτη μας, χωρίς δυνατότητα διόρθωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Η χρήση εργαλείων ανθρακούχου χάλυβα στο ανοξείδωτο! Η επαφή μεταλλοσιδήρου με το ανοξείδωτο θα προκαλέσει ισχυρό γαλβανισμό, όπου με την παρουσία ενός ηλεκτρολύτη (πχ. υγρασία περιβάλλοντος), το ανόδιο της μπαταρίας που σχηματίζεται (πχ. σίδηρος), θα υποστεί ισχυρή οξείδωση. Αυτό θα προκαλέσει την άμεση εμφάνιση καφέ-πορτοκαλί χρώματος σκουριάς στον νεροχύτη, πάνω στην επιφάνεια του ανοξείδωτου.

Με τη χρήση αυτού του οδηγού & με λίγη υπομονή, ο ανοξείδωτος νεροχύτης κουζίνας θα αντέξει σε βάθος χρόνου και κάθε φορά που τον καθαρίζεται, η επιφάνεια του θα είναι όπως την πρώτη μέρα που τον τοποθετήσατε!

 S-BATH.gr - Νεροχύτες κουζίνας

=================================

Μπαταρίες μπάνιου - Παρουσίαση

μπαταριες μπανιου βρυσες ειδη μπανιου ανακαινιση μπανιου μπαταριες κουζινας λουτρου νιπτηρα

Οι μπαταρίες μπάνιου αποτελούν ίσως την πιο ευαίσθητη κατηγορία ανάμεσα στα είδη μπάνιου. Τις χρησιμοποιούμε καθημερινά, έχουν ίσως τη μεγαλύτερη χρήση από τα υπόλοιπα μέρη του χώρου, συμμετέχουν στην διακόσμηση του μπάνιου, κι όμως είναι μία κατηγορία ιδιαίτερη ευαίσθητη για την προσωπική υγιεινή και το περιβάλλον.

 Ας δούμε γιατί μία μπαταρία μπάνιου χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή της. Οι μπαταρίες μπάνιου έρχονται σε επαφή με το νερό και στη συνέχεια με το σώμα μας. Εάν το νερό έχει υποστεί οποιαδήποτε αλλοίωση, τότε αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία μας.

 Το εσωτερικό μέρος μιας βρύσης μπάνιου κατασκευάζεται από ορείχαλκο, στον οποίο τοποθετείται ο μηχανισμός και, στη συνέχεια βάφεται στο γνωστό μας ασημί χρώμα που γνωρίζουμε (επιχρωμίωση). Υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να προσέχονται κατά την παραγωγή της διαδιακσίας παραγωγής: η ποιότητα του ορείχαλκου και η ποιότητα της επιχρωμίωσης.

 Ο ορείχαλκος παραγέται από την ένωση κάποιων συγκεκριμένων μετάλλων. Ένα από αυτό είναι ο ψευδάργυρος, για τον οποίο πολλές μελέτες έχουν γίνει για την καταλληλότητά μου ως προς την χρήση στην καθημερινή μας ζωή. Εάν τα επίπεδα του ψευδάργυρου είναι υψηλά κατά την παραγωγή στις μπαταρίες μπάνιου, το αποτέλεσμα είναι η μείωση του κόστους του τελικού προϊόντος, καθώς ο ψευδάργυρος είναι φθηνότερος από άλλα μέταλλα. προσφέροντας μια ανταγωνιστική τιμή στον τελικό καταναλωτή. Απ' την άλλη όμως, ίσως αξίζει μία δεύτερη σκέψη για την καταλληλότητα του υλικού ως προς την επαφή του με το νέρο στην καθημερινή μας ζωή.

 Ο δεύτερος παράγοντας είναι η ποιότητα της επιχρωμίωσης, του βαψίματος. Έχετε παρατηρήσει ότι σε κάποιες μπαταρίες, μέτα από κάποια χρήση, η μπαταρία αρχίζει να ξεφλουδίζει? Αυτό συμβαίνει λόγω της βαφής, η οποία λόγω κακής ποιότητας, δεν αντέχει στην καθημερινή χρήση. Ασφαλώς, το ίδιο μπορεί να συμβεί και από τον τρόπο καθαρισμού. Ακόμα και η καλύτερη μπαταρία μπάνιου δεν αντέχει τα σκληρά καθαριστικά, τα οποία μακροπρόθεσμα προκαλούν οξείδωση στην επιφάνεια, ότι χειρότερο για την ανθρώπινη υγεία και η χρήση από παιδιά.

Στην σύγχρονη πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρρεάζουν την επιλογή των αγαθών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Κάποιες επιλογές όμως που έχουν άμεση σχέση με την υγεία, αναμφισβήτα χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Οι μπαταρίες μπάνιου αξίζουν την προσοχή μας και, σε κάποιες περίπτωσεις, ίσως λίγα χρήματα παραπάνω από τον προγραμματισμό μας, καθώς η αξία της μπαταρίας επηρρέαζει άμεσα την ποιότητα κατασκευής της, ώστε να είναι κατάλληλες για καθημερινή χρήση, το σύνολο των μεταλλικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους να συμμορφώνονται με το Ευρωπαϊκά Πρότυπα, στον τομέα των τροφίμων και των ειδών μπάνιου, και σίγουρα, οι τεχνικές προδιαγραφές του να είναι κατάλληλες για την χρήση τους με πόσιμο νέρο, για εμάς και τα παιδιά μας.

Προτάσεις & Λύσεις για κάθε μπάνιο!

S-BATH.gr - Μπαταρίες Μπάνιου

 

Keywords

s-bath

Author's articles

Other articles